بر اساس ماده 1060 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی موکول به اجازه دولت است. مرجع صادرکننده این اجازه در داخل کشور وزارت کشور و در خارج از کشور، نمایندگان سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایران به نیابت از طرف وزیر کشور میباشند. این اجازه اصطلاحا پروانه زناشویی نامیده میشود.
پس از صدور این مجوز، واقعه ازدواج توسط کارشناسان کنسولی قابل ثبت خواهد بود.
هموطنان عزیز ساکن در حوزه سرکنسولگری فرانکفورت میتوانند بعد از ثبت نام و بارگذاری مدارک مربوطه و دریافت کد رهگیری از سامانه میخک https://mikhak.mfa.gov.ir و با تعیین وقت قبلی، به کنسولگری مراجعه و با ارائه مدارک زیر، تقاضای صدور پروانه زناشویی و ثبت ازدواج رسمی خود مطابق مقررات ایران را بنمایند.
1- تکمیل و ارائه پرسشنامه مربوطه توسط زن و مرد (مطابق نمونه پیوست)
2- اصل شناسنامه معتبر ایرانی زن (در صورت المثنی بودن شناسنامه، دریافت گواهی وضعیت تجرد زن از سازمان ثبت احوال کشور الزامی است)
3- اصل کارت شناسایی ملی زن
4- اصل گذرنامه معتبر ایرانی زن (در صورت در اختیار داشتن)
5- اصل گذرنامه معتبر مرد خارجی
6- اصل گواهی تولد آلمانی و یا بین المللی مرد (Internationale Geburtsurkunde) و یک نسخه تصویر آن
7- اصل گواهی تشرف مرد غیرمسلمان به دین اسلام( در صورتی که مرد مسلمان باشد) و دو نسخه تصویر آن
8- اصل گواهی ازدواج شرعی زن و مرد، صادره مراکز و مؤسسات اسلامی معتبر و مورد قبول نمایندگی و دو نسخه تصویر آن
( لطفا برای دریافت گواهی ازدواج شرعی با مرکز فرهنگ اسلامی فرانکفورت با شماره تلفن 12-907442910-069 و یا مرکز اسلامیکلن با شماره تلفن 93420421-0160 تماس حاصل نمایید).
اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی (مسیحی، زرتشتی و کلیمی) این گواهی را از مراجع دینی و مذهبی خود دریافت می نمایند.
9- اصل گواهی ازدواج رسمی آلمانی زوجین (HeiratsurkundeInternationale ) صادره مراجع ذی ربط آلمان(Standesamt ) و دو نسخه تصویر آن
10- اصل گواهی سلامتی زن و مرد مبنی بر نداشتن امراض مانع از ازدواج (تالاسمی، هپاتیت، ایدز، بیماریهای مقاربتی و عدم اعتیاد به مواد مخدر (چنانچه از ازدواج شرعی و محلی بیش از یکسال گذشته باشد، ارائه این گواهی ضروری نمیباشد)
11- اصل اجازه نامه رسمی ولی زوجه (پدر و یا جد پدری) در صورت ازدواج اول باشد. (مطابق نمونه پیوست) در اولین ازدواج، چنانچه ولی مقیم خارج از کشور باشد با مراجعه به نمایندگی رسمی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به تنظیم سند اجازه نامه اقدام و چنانچه ولی مقیم ایران میباشد، با مراجعه به دفاتر رسمی نسبت به تنظیم سند اجازه نامه اقدام و درصورت فوت وی ارائه اصل خلاصه سند ثبت فوت صادره از سازمان ثبت احوال کشور الزامی است.
(چنانچه هریک از زن و مرد دارای سابقه طلاق باشند ارائه اصل طلاق نامه رسمی ضروری است)
12- اصل مدرک اقامت معتبر زن در آلمان
13- یک قطعه عکس جدید، 4*3 زمینه روشن، تمام رخ، بدون عینک و کلاه از هریک از زن و مرد (عکس خانم ها با رعایت کامل حجاب اسلامیباشد- امکان گرفتن عکس فوری در کنسولگری وجود دارد).
14- اصل گواهی تجرد مرد (اختیاری و در صورت درخواست زن)
15- اصل گواهی عدم سوءپیشینه مرد (اختیاری و در صورت درخواست زن)
16- اصل گواهی صادره مقامات ذی ربط کشورآلمان مبنی بر استطاعت مالی مرد ( اختیاری و در صورت درخواست زن)
17- تعهدنامه ثبتی و رسمی مرد، مبنی بر پرداخت هزینه و نفقه زن و اولاد و هرگونه حق دیگری که زن نسبت به مرد پیدا کند در صورت بدرفتاری، ترک و یا وقوع طلاق (اختیاری و در صورت درخواست زن)
18- پرداخت وجه مربوطه (از طریق کارت بانکی در داخل سرکنسولگری قابل پرداخت است).
یادآوری:
الف: در صورت المثنی بودن شناسنامه زن ایرانی (بند 2) گواهی تجرد دارنده شناسنامه المثنی (زن) میبایست به درخواست صاحب شناسنامه و یا وکیل رسمی وی در اداره کل امور هویتی ایرانیان خارج از کشور وابسته به سازمان ثبت احوال کشور صادر و از طریق وزارت امور خارجه (ساختمان شماره سه-اداره سجلات و احوال شخصیه) رسما به این سرکنسولگری ارسال شده باشد.
ب: چنانچه ازدواج رسمی و محلی زن و مرد (بند 9) در کشوری غیر از آلمان انجام شده باشد، باید نسبت به تأیید آن توسط کشور صادرکننده در کشور آلمان و سپس وزارت خارجه آلمان اقدام شود.
ج: برای تهیه اجازه نامه رسمی ولی زوجه (بند 11) چنانچه پدر و یا جدپدری در خارج از کشور سکونت داشته باشد، حضور وی بهمراه اصل شناسنامه یا گذرنامه معتبر ایرانی و یا کارت شناسایی ملی در نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل سکونت برای تنظیم اجازه نامه ضروری است.
در صورت سکونت پدر و یا جدپدری در ایران، به یکی از دفاتر اسناد رسمی در داخل کشور مراجعه نموده و نسبت به تنظیم اجازه نامه مذکور اقدام و از طریق وزارت امور خارجه( اداره سجلات و احوال شخصیه) برای این نمایندگی ارسال شود.
د: پس از تهیه مدارک فوق الذکر و ثبت نام و بارگذاری مدارک در سامانه میخک و دریافت کد رهگیری، برای تعیین وقت مراجعه برای ثبت ازدواج، میتوانید از ساعت 14/30 الی 16/30 با شماره تلفن 5600070- 069 تماس حاصل نمایید.
ه:حضور زن و مرد در محل سرکنسولگری برای امضای اسناد ازدواج الزامی است.
ساعت مراجعه حضوری به سرکنسولگری : روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت 8/30 لغایت 12
ساعت پاسخگویی تلفنی: روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت 14/30 لغایت 16/30
تلفن : 56000 743 - 004969
Tel.: +49 (0) 69 56 000 743
Fax: +49 (0) 69 56 000 728
Email: fra.eztal@mfa.gov.ir
Bankverbindung: Frankfurter Sparkasse, IBAN DE 90 50050201 0000 103960
BIC HELADEF 1822